Coronavirus en reizen naar Albanië
nog steeds geldig op
Landelijk informatienummer coronavirus: 0800 1351

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Albanië heeft bevestigde gevallen van het coronavirus. Op dit moment geldt code oranje: alleen noodzakelijke reizen. In de hoofdstad Tirana zijn de afgelopen week nieuwe uitbraken vastgesteld, waardoor extra beperkingen zijn ingevoerd. Wij raden het derhalve af om onder deze omstandigheden en op dit moment naar Albanië te reizen.

Annulering of omboeking
Onder de huidige omstandigheden kunnen wij u geen kosteloze annulering of omboeking aanbieden. Dit is de algemene lijn in de reiswereld:

‘Landen die een inreisverbod hebben ingesteld voor reizigers uit Nederland, maakt het reizen naar die bestemming effectief gezien onmogelijk. Maar als de pakketreis door de reisorganisator vanuit zijn kant feitelijk kan worden uitgevoerd (vlucht, hotel en eventueel andere onderdelen van het pakket zijn beschikbaar en theoretisch uitvoerbaar), maar de bestemming ontzegt de toegang, geeft geen visa af of anderszins, dan ligt het feit dat uiteindelijk de reis praktisch gezien niet kan worden gemaakt, niet in de invloedssfeer van de reisorganisator. Dit betekent dat de reiziger de reis niet kosteloos kan annuleren en dus geen recht heeft op terugbetaling van de reisorganisator.’

Lees hier het reisadvies Albanië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Code oranje geldt: alleen noodzakelijke reizen. Hoewel er reizigers zijn die dit advies negeren en toch reizen naar landen waarvoor code oranje geldt, kunnen wij op dit moment geen reizen naar Albanië aanbieden. Ook bij code geel zullen toeristische reizen complicaties kennen. Dit betekent dat wij alleen reizen naar Albanië kunnen aanbieden als code groen geldt. Het is uiteraard volledig onzeker wanneer dit laatste het geval zal zijn.

Annuleringsverzekering
Voorzover ons bekend dekt vrijwel geen enkele reisverzekering de annulerings- of omboekingskosten wegens het coronavirus. Wel raden wij u aan om direct contact op te nemen met uw verzekeraar, om te bezien wat er van zijn kant alsnog mogelijk is. Ook gaan wij met u in gesprek over annulering of omboeking. De te volgen lijn van uw verzekeraar is daarbij leidend.

Vragen of opmerkingen
Mocht u vragen of opmerkingen hebben over het bovenstaande, neem u dan contact met ons op: info@albaniereizenopmaat.nl of bel +31 (0)6 2184 3943.

Naar boven >
Home >