ERVARINGEN VAN KLANTEN

Lees hier de reacties van klanten die met Albanië | Reizen op maat een reis maakten naar Albanië.
geactualiseerd: november 2023

________________________________________________________

‘Met onze koffers vol verwachtingen vertrokken we in juli richting Albanië voor een rondreis met ons gezin. Na 2 dagen kwam ik echter ongelukkig ten val en brak daarbij mijn scheenbeen. Ik werd verzorgd in een plaatselijke verpleegpost en daarna per ambulance overgebracht naar het Spitali Amerikan in Tirana. Aangezien het een vrij complexe breuk betrof was het geen optie om terug naar huis te vliegen, maar diende ik eerst aldaar geopereerd te worden. De zorgen die ik in het ziekenhuis kreeg waren optimaal : Engelstalige dokters, vriendelijk personeel, hygiënische en ruime kamer. Na vijf dagen ziekenhuisverblijf werd alles in gereedheid gebracht voor onze repatriëring naar België wat ook zonder problemen verlopen is, zowel voor mij als mijn gezin . Bij aankomst ben ik onmiddellijk voor een check-up naar een ziekenhuis gebracht, waar vastgesteld werd dat alles prima uitgevoerd was in Tirana. Wat alvast een hele opluchting was. Na meer dan een jaar ben ik bijna terug in topvorm. Ook zeker een dankwoordje voor Hilbrand Adema van Albanië Reizen op maat die ons enorm geholpen heeft, ter plaatse en ook nog terug thuis, om alles prima te doen verlopen en op wie we steeds konden rekenen. En wij gaan zeker de geplande reis zo spoedig mogelijk nog eens overdoen!’ (2019)
___________________________________________________

‘(…) enorm bedankt voor je inspanningen voor en tijdens de reis. Wij hebben ontzettend genoten in het prachtige Albanië. Het was allemaal goed geregeld en waar het even niet ging zoals gepland, heb je voor goede alternatieven gezorgd.’
____________________________________________________

‘Als de slogan ‘reizen op maat’ ergens op van toepassing is, dan is het wel deze keuze die we bij jou gemaakt hebben, door deze reis te boeken. Het was goed en precies op maat. Daarvoor nogmaals dank!’ Lees hier het gehele verslag van Paul en Linda >

_____________________________________________________

‘Wij hebben na een dagje Tirana een schitterende fietstocht gemaakt vanaf het meer van Ohrid naar Korce, Leskovik, door het dal van de Vjosa naar Gjirokaster en vervolgens naar de kust. Vooral het dal van de Vjosa maakte veel indruk.  Alle transfers, het dagelijkse vervoer van onze bagage en de overnachtingen waren geregeld door Hilbrand Adema van Albanië | Reizen op maat. Alles klopte met de offerte waardoor we op een heel fijne vakantie kunnen terugkijken.’

Gastvrij Albanië

‘Een week ben ik door zuidwest Albanië getrokken om veelal archeologische vindplaatsen te bezoeken, waar mijn interesse naar uit gaat. Ik had de luxe om samen met Hilbrand Adema in een gehuurde auto te reizen. Ik had dus een privé-chauffeur en een privé-gids!

De hotels op de route waren besproken. En zo kwamen wij een keer na een lange dag reizen aan in de plaats waar we een overnachting zouden hebben. Het was een nieuw hotel  gelegen op een weg die Hilbrand wel kende. Helaas had dat hotel geen huisnummer, zoals ook de andere hotels op die weg geen huisnummer hadden. Namen van de hotels waren ook niet altijd aangegeven.

De hele weg afgereden, niets gezien. Terug op die weg, weer niets gezien. Tot halverwege, toen een  telefonerende mevrouw gezeten voor haar huis naar ons zwaaide (dachten wij!). We stopten daar en vroegen die vrouw of ze het hotel  dat wij zochten kende.  Neen, kende ze niet. Er voegden zich nog 2 andere vrouwen bij ons gezelschap. Die kenden het ook niet.

Ondertussen had Hilbrand veel plezier met die vrouwen (hij spreekt de taal) en kwinkslagen gingen over en weer, terwijl ik er wel aan toe was om mijn hotelkamer in te duiken. Na een hoop gedelibereer besloten 2 van de 3 dames bij ons in de auto te stappen en mee te helpen zoeken. Wat een hulpvaardigheid!

Zo hebben we weer wat heen en weer gereden, zonder succes. De man van een van de vrouwen werd opgetrommeld en kwam van de andere kant met zijn auto naar ons toe. Neen, hij kende het hotel ook niet. Tenslotte stapte Hilbrand een hotel binnen, voor de deur waarvan wij met z’n allen beland waren, om eens te vragen. Ja! De hoteleigenaar wist het, want het hotel dat wij zochten bleek van zijn neef te zijn!
De hoteleigenaar reed voor ons uit en leidde ons naar het bewuste hotel, dat wij vanwege de ongelukkige ligging nooit zelf hadden kunnen vinden en waar wij al enkele keren langs waren gereden. Gaandeweg onze reis hebben we meermalen ervaren hoe vriendelijk en behulpzaam Albanezen zijn. Albanië, warm aanbevolen!’