Skip to main content

Beste reisperioden Albanië

De beste periode om naar Albanië te reizen is in de eerste plaats afhankelijk van uw eigen mogelijkheden en wensen. Albanië is in ieder jaargetijde interessant, maar als u voor vakantie en/of rondreis gaat bent u in het algemeen aangewezen op de periode mei – oktober. Gaat u eerder of later, dan kunnen wij uiteraard uw reis ook geheel verzorgen.

Als u bent aangewezen op de voorzomerperiode, dan zijn mei en juni zeer aantrekkelijk: heerlijke temperaturen (vaak al tot 30C), rustige stranden en dus weinig drukte. Ook is de service dan nog optimaal omdat de grote toeristengolf nog moet komen. Juli en vooral augustus zijn ook in Albanië al erg druk; in augustus gaan alle Albanezen, evenals in Italië, in groten getale naar het strand. Ook komen vele etnische Albanezen in het buitenland in de zomermaanden op familiebezoek. Dit betekent dat augustus in Albanië erg druk is.

September is wat ons betreft een ideale maand: de toeristische drukte is weg, maar het weer is nog heerlijk. De eerste helft van oktober is meestal nog heel mooi, maar de weersomslag met veel regen in de loop van die maand kan dan ineens toeslaan.

Lura lakes - Beste reisperiode Albanië