Skip to main content

Culturele reis 8 dagen Albanië

Voorstel voor een reisprogramma

 • Dit is een voorstel; alle aanpassingen zijn mogelijk.
 • Deze unieke culturele reis hebben wij ontwikkeld na bijna 15 jaar ervaring in Albanië.
 • U bezoekt een aantal bijzondere locaties.

 • U verblijft in tophotels.
 • Tijdens deze reis ziet u met eigen ogen wat de Albanezen hebben gerealiseerd!

Prijs: € 1.199 (indicatie) per persoon op basis van Logies & Ontbijt, inclusief retourvlucht van en naar Europese luchthavens. Voor gebruikers van een eenpersoonskamer rekenen wij geen extra kosten!

Minimum aantal deelnemers: niet van toepassing.

Er zijn GEEN vaste data voor de culturele reizen. Brengt u minimaal 4 reizigers mee, dan spreken wij de data met u af!

U verblijft in klassehotels. Voor eenpersoonskamers rekenen wij geen kosten!

Cultuurreis Albanië

Reisprograma

 • Dag 1

  Aankomst in Tirana. Na de lunch stadsrondleiding en geleid bezoek aan de National Art Gallery.

  Verblijf in een vier sterren hotel.

 • Dag 2

  Na het ontbijt vertrek met bagage. Bezoek aan het Historisch Museum en de Ethem Bey-moskee. Rond 11.00 uur vertrek naar het meer van Ohrid. Onderweg een lichte lunch in Neli Resort aan het meer van Ohrid, waar u de lokale zalmforel, de Koran, kunt proeven. Rond 14.30 uur vertrek van Pogradec naar Macedonië met een bezoek aan het klooster van St. Naum en het kasteel van Ohrid.

  Overnachting in een vier sterren hotel in Pogradec.

 • Dag 3

  Na het ontbijt vertrek naar Korça met ca. 10.30 uur bezoek aan het Nationaal Museum met zijn beroemde iconen en stadswandeling. Rond 11.30 uur vertrek, via een prachtige route door Erseka en Leskovik, naar Permet met een korte stop in een bijzondere dierentuin. Traditionele lunch in Josif (Shelegie Lakes). Vervolgens een kort bezoek aan de stad met zijn typische Permet-communistische architectuur. Koffie en drankje in Permet.

  Verblijf in een gezellig 3 sterren hotel in Permet.

  Rond 17.00 uur vervolg van de reis naar Gjirokastër, aankomst rond 19.00 uur. Kort bezoek aan het oude stadscentrum, gevolgd door een traditioneel diner met biologische groenten, lokale pasta’s, seizoensfruit, heerlijke desserts en lokale wijnen, begeleid door een concert van een lokale traditionele polyfoniegroep.

  Verblijf in een historisch hotel in Gjirokastër.

 • Dag 4

  Na het ontbijt uitgebreid bezoek aan het historische centrum van Gjirokastër, de oude bazaar, het Etnografisch Museum. Lunch in de stad of aan het Virua-meer. Rond 15.00 uur vertrek naar Saranda met bezoek aan het natuurverschijnsel Syri i Kalter (Blauwe Oog), bezoek aan de historische kerk van Mesopotam en de archeologische vindplaats Foinike. In Saranda verblijft u in een uitstekend hotel. Rond 20.30 uur diner in het kasteel van Likursi op de hoogste heuvel van Saranda.

  Overnachting in een 4 sterren hotel.

 • Dag 5

  Na het ontbijt vertrek naar de archeologische vindplaats Butrint met Illyrische, Griekse, Romeinse en Venetiaanse overblijfselen. Het bezoek is begeleid. Rond 12.00 uur vertrek vanaf de prachtige kustweg van de Albanese Rivièra naar Porto Palermo, waar we zullen lunchen; naar het Dhimos Hotel in Himara. Mogelijkheid tot zwemmen en strand. ’s Avonds traditioneel diner in Restaurant Dhimos (geiten- en lokale kazen!), begeleid door een optreden van de lokale traditionele zanggroep.

 • Dag 6

  Na het ontbijt een bezoek aan het kasteel van Ali Pasha Tepelena, met gids; ook een kort bezoek aan de voormalige communistische militaire basis in Porto Palermo, waar het regime zijn onderzeeërs liet liggen. Aansluitend indien gewenst strandbezoek en lunch, met de lekkerste vis van Llamani. Rond 14:00 uur vertrek richting Llogara met een kort verblijf in de baai van Dhermi. Rond 16:00 uur aankomst op de top van de Llogara-pas (hoogte 1100 m) met een prachtig uitzicht op de Zuid-Albanese kust en met uitzicht op Corfu.

  Diner en verblijf in Hotel Llogara.

 • Dag 7

  Vertrek naar de historische stad Berat met een stop bij de historische plek en het museum van Apollonia. Daarna bezoek aan het klooster Ardenica en lunch in het nabijgelegen restaurant. Prachtig uitzicht op de vlakte van Myzeqe en Lagune Karavasta. Rond 15.00 uur naar de historische stad Berat, waar we zullen verblijven in Hotel Mangalemi. Rondleiding door het kasteel en de citadel van Berat, het Onufri Museum en verschillende kerken. Diner in Restaurant Castle met de wijnen uit de kelders van Cobo.

  Verblijf in Berat.

 • Dag 8

  Na het ontbijt bezoek aan de moskee, de Teqe (Bektash-tempel) en het Etnografisch Museum van Berat. Daarna vertrek naar de luchthaven. Afhankelijk van de vertrekroute luncht u in een prima restaurant in Durres om het amfitheater te bezoeken of in het restaurant van het kasteel van Preza met uitzicht op Tirana en Kruja.

  Tijdige rit naar de luchthaven en vertrek naar de thuisbestemming.

Belangstelling voor deze reis? Vraag direct een offerte aan via email of bel ons.