Skip to main content

Individuele reis 15 dagen midden- en zuid Albanië

Voorstel voor en reisprogramma

 • Het hier gepresenteerde programma is een voorbeeld. Alle elementen van het programma kunnen worden gewijzigd.
 • Reissom € 1.150 (indicatie) per persoon op basis van logies en ontbijt. Retourvluchten vanaf Europese luchthavens zijn inbegrepen.
 • Autoverhuur is niet inbegrepen. U kunt in Albanië rekenen op een huurprijs van ongeveer € 50,- per dag voor een middenklasse auto (all-inclusive, alle kilometers gratis).
 • U kunt op elk moment vertrekken.
Individuele reis naar Albanië
 • Dag 1

  Vlucht naar Albanië. Haal de huurauto op. U verblijft in een prettig en rustig hotel in het centrum van Tirana (reistijd ca. 40 minuten). Nacht 1 in Tirana.

 • Dag 2
  Verken Tirana op eigen gelegenheid. Eventueel maakt u gebruik van een gids, die wij graag voor u regelen (niet inbegrepen). Nacht 2 in Tirana.
 • Dag 3
  Van Tirana naar de levendige haven van Durres: amfitheater, de historische stadsmuur, het archeologisch museum, de promenade. Bezoek aan het strand van Durres Plazh als u dit op prijs stelt. Nacht in Durrës Plazh.
 • Dag 4
  Van Durres naar de archeologische vindplaats Apollonia en naar Berat. ‘De stad met de duizend ramen is een van de historische steden van Albanië. De citadel boven de stad is nog steeds bewoond. Zeer bijzondere schilderijen van de zestiende-eeuwse kunstenaar Onufri. Nacht 1 in Berat.
 • Dag 5
  Je verblijft in Berat en omgeving. Wij informeren u over mogelijkheden zoals wijnproeven of sportieve activiteiten zoals raften of mountainbiken. Nacht 2 in Berat.
 • Dag 6
  Over de prachtige Llogarapas naar de aan de Middellandse Zee uitziende havenstad Vlora. U verblijft in een leuk hotel aan de kust, net ten zuiden van de stad. Het hotel beschikt over een privéstrand. Nacht 1 in Vlora.
 • Dag 7
  Bezoek aan Vlora met zijn prachtige centrum, de 16e-eeuwse moskee en diverse musea. Vlora was de stad waar in 1912 de onafhankelijkheid van Albanië van het Turkse rijk werd uitgeroepen. Meer recentelijk (in de jaren 1996-1997) was de stad het toneel van gewelddadige rellen. Van hieruit vertrokken de bootvluchtelingen richting Italië. Nacht 2 in Vlora.
 • Dag 8
  Vanuit Vlora volgt u de kustweg van de Albanese Rivièra naar Saranda. Een mooie rit met spectaculair uitzicht op zee. Mogelijk luncht u in een van de kleinere stadjes langs de Rivièra. Je verblijft in een leuk hotel in het centrum van het bruisende Saranda. Het Griekse eiland Corfu is heel dichtbij. Als u wilt, kunt u kennismaken met het muziek- en dansensemble Zeri i Bilbilit ” (“De stem van de nachtegaal”, niet inbegrepen). Nacht 1 in Saranda.
 • Dag 9
  Vandaag bezoekt u de unieke opgraving van Butrint, ten zuiden van Saranda, met Griekse, Romeinse en Venetiaanse overblijfselen. U heeft een prachtig uitzicht over de lagune met zicht op Corf. Lunch daarna in het restaurant naast de opgraving. Nacht 2 in Saranda.
 • Dag 10
  Via het natuurverschijnsel Syri Kalter (Blue Eye), en het historisch bergstadje Libohova (waar lunch) gaat u naar de historische stad Gjirokastër. Gjirokastër is Unesco-erfgoed, en terecht. Het is een fascinerende stad met een eeuwenoude geschiedenis. De ligging aan de voet van het enorme kasteel (bezoek is mogelijk) is onvergetelijk. U bezoekt de oude Ottomaanse wijk (Pazari i vjeter) en diverse musea. In een van hen werd dictator Enver Hoxha geboren. U verblijft in een authentiek Ottomaans hotel. Nacht 1 in Gjirokastër.
 • Dag 11
  Bezoek aan Gjirokastër en omgeving. Nacht 2 in Gjirokastër.
 • Dag 12
  Vandaag reist u van de muziekstad Permet naar de stad Korça. De tocht is zeer avontuurlijk door de ruige bergen met diepe kloven en groene hellingen. In het dorp Erseka kunt u stoppen voor de lunch en vervolgens doorgaan naar Korça, een stad met stijl en van groot historisch belang. Sinds enkele jaren heeft Korça een gloednieuwe orthodoxe kathedraal. Korça heeft een hoge, luchtige ligging en de omgeving leent zich uitstekend voor uitstapjes en wandelingen in de omgeving. Wij raden een diner in een traditionele taverna in het centrum van de stad aan. Nacht in Korça.
 • Dag 13
  Van Korça naar Podradec langs het prachtige meer van Ohrid en na de lunch (probeer de uitstekende lokale forel koran) naar de stad Elbasan. U bezoekt het historische centrum met moskee en Romeins bad. Nacht in Elbasan.
 • Dag 14
  Van Elbasan naar Kruje, via Tirana of via Durres. In de heuvels vindt u de prachtige Ottomaanse bazaar en het museum over de nationale held Skanderbeg. Bezoek de Bektash-tempel. Nacht in Kruje.
 • Dag 15
  Afhankelijk van het tijdstip van inchecken en vertrek vanaf de Op het vliegveld is er nog gelegenheid om de bazaar (souvenirs!) te bekijken, het museum te bezoeken of een wandeling door de omgeving te maken. Naar het vliegveld; het inleveren van de huurauto en terug naar uw thuisbestemming.

Belangstelling voor deze reis? Vraag direct een offerte aan via email of bel ons.